Waarom krijgen gevoelige mensen veel narigheid op hun levenspad?

Ben jij (over-)gevoelig voor prikkels, sferen en mensen?

 

Maak je (te)veel moeilijkheden mee in jouw leven?

 

Ik noem zeer gevoelige empathische mensen in dit artikel voor het gemak ‘lichtwerkers’. En deze term gebruik ik niet zonder reden. Lichtwerkers verspreiden hun liefde, licht en positiviteit graag. Ze voelen mee met anderen, willen alle mensen en dieren redden, houden van de natuur en willen deze gezond houden en zij willen anderen graag gelukkig zien.

 

Waarom gebruik ik specifiek de term ‘licht-WERKER’ ?

 

Omdat mensen die zichzelf herkennen in deze eigenschappen een dubbele levenstaak kennen. Zij leven hun eigen leven met bijbehorende levenslessen, waarbij ze veel narigheid meemaken om veel van te kunnen leren. Er komen in het leven ook veel mensen op hun pad met allerlei soorten problemen; ouders, familie, vrienden, partners en/ of mensen in hun leefomgeving.

Daarnaast ook mensen die het je heel erg moeilijk proberen te maken of zelfs van jouw liefdevolle pad willen halen. Of je naar beneden proberen te trekken met als gevolg dat je het zelfvertrouwen en geloof in jezelf dreigt te verliezen.

‘Waarom maak ik dit in godsnaam allemaal mee?’ vraag je jezelf misschien af…

Je leert als mens nu eenmaal meer van moeilijke situaties, dan wanneer alles op rolletjes loopt. Je bent dus veel aan het ‘werk’ om moeilijkheden te verwerken en hier van te leren. Daarnaast heb je naast je eigen leven nog een dubbele taak; lichtwerkers hebben een enorm sterk geweten, voelen zich (te?) verantwoordelijk voor de wereld én voelen zich geroepen om ook anderen te helpen bij moeilijkheden.

Je bent hier dus niet om stil te zitten en te luieren, maar om te werken. Want er is nu eenmaal ook veel te doen om de wereld liefdevoller en gezonder te maken. Alleen in elke kwaliteit schuilt een valkuil.

Lichtwerkers willen zó graag helpen dat ze zichzelf vaak vergeten, téveel hun best doen, te hard aan het werk zijn, zichzelf wegcijferen voor anderen en over hun eigen psychische en lichamelijke grenzen gaan.

Lichtwerkers bezitten een hoge energetische trilling wat maakt dat zij gevoelens van anderen oppikken, dingen goed en zuiver aanvoelen en wéten hoe iets echt zit. Zij stralen warmte en liefde uit en dit is ontzettend aantrekkelijk voor mensen die hulp nodig hebben.

Als lichtwerker ben je vaak geneigd om hulpbehoevende mensen aan te trekken. Ook kent een lichtwerker vaak relaties met een ouder en/ of partner met persoonlijkheidsproblematiek. Het donker is op zoek naar het licht, en wil geheeld worden. Het licht geneest, verwarmt en heelt. Dit is de reden dat veel lichtwerkers een dienstverlenend beroep hebben, waarbij zij mensen helpen. Als coach, therapeut, masseur, leraar, magnetiseur, spreker etc.

Let op dat je je grenzen bewaakt wanneer je mensen helpt! Onthoud dat wanneer iemand veel problemen heeft, jij ook omringt bent met problemen wanneer je een persoonlijke relatie aangaat met diegene.

Wanneer andermans licht minder sterk is, zal jouw licht als vanzelf weglekken naar de ander.

Waardoor je over jouw grenzen gaat en er een disbalans ontstaat in een vriendschap of relatie: jij geeft alles en achteraf kun je weinig tot niets, leugens, een mes in je rug of afwijzing terug verwachten.

Keer op keer blijft dit gebeuren totdat jouw grens bereikt is. Lichtwerkers hebben een lange adem, zien altijd het goede in mensen, en pikken veel (teveel) negatief gedrag van anderen. Je staat zelfs klaar om hún te helpen, terwijl jíj degene bent die steeds opnieuw vervelend behandeld word?

Dit blijft je overkomen totdat je deze aanwezigheid in jouw leven niet meer accepteert. Zolang jouw persoonlijke grens niet bereikt én uitgevoerd word, blijven negatieve mensen en situaties op je pad komen. Totdat jij jouw les leert: Zelfliefde.

Hoeveel slechter laat je je behandelen door een vriend(-in), familielid of je partner?

Wanneer de ander jou steeds opnieuw slecht behandeld en jij elke keer met verdriet achterblijft, is deze band dan iets fijns waard?

Of het nu om familie, je partner of een jarenlange vriend geldt; wanneer je belogen, gebruikt of gekleineerd word heb je te maken met een vijand. Dit contact bestaat uit donkere negatieve energetische banden en dit is geen liefdevolle band. Dit slurpt energie, wég positieve vibes!! Zinloos energieverlies, als in een bodemloze put.

Soms is de beste manier om iemand te helpen, om te stoppen met helpen.

Het leven van een lichtwerker is echt niet gemakkelijk. Een lichtwerker van de huidige volwassen generatie heeft al vanaf de geboorte en/of in de jeugd flink wat traumatische ervaringen gekend. Ook ervaren zij vaak ongezonde familiesystemen en relaties.

Ook kennen veel lichtwerkers een diep intens gevoel van eenzaamheid. Je voelt je alleen, omdat veel mensen je niet begrijpen of anders zijn dan jij. Anders in karakter, visie, normen en waarden, maar ook je sterke intuïtie word misschien als ‘betweterigheid’, ’te serieus’ of ‘zweverige onzin’ bestempelt?

Eenzaamheid wordt ook regelmatig getriggert, omdat lichtwerkers steeds weer op zichzelf aangewezen worden. Ook al voelt het soms anders; een lichtwerker heeft eigenlijk niemand anders nodig om gelukkig te zijn en hun leven prettig te kunnen leiden. Ze kunnen zich vaak prima alleen vermaken en hebben ook heel veel tijd en ruimte voor zichzelf nodig. Maar daarbij komen ze ook steeds weer op zichzelf te staan in het leven. Want ze maken psychisch enorme groeiprocessen door en niet iedereen in de omgeving kan dit volgen. En daarnaast doordat ze, wanneer ze voor zichzelf kiezen, heel vaak afscheid moeten nemen van mensen die hun niet eerlijk en liefdevol behandelen.

Herken je jezelf hierin?

Onthoud: je bent niet alleen… je bent all-één. Waar veel andere mensen een ander nog nodig hebben om hun leven compleet te maken (dit heeft met bepaalde levenslessen op verschillende niveau’s te maken), heb jij dit niet meer nodig. En ook al voelt het soms anders…

Onthoud voor altijd; jij bent all-één.

 

Ben of was jij het zwarte schaap van de familie?

 

Het buitenbeentje op school?

 

Kun je moeilijk aansluiting vinden bij de meeste mensen?

 

Tref je regelmatig mensen op je pad die oneerlijk of onzuiver gedrag vertonen?

 

Ondanks allerlei heftige dingen die lichtwerkers meemaken blijven ze liefdevol en positief. Zij zien altijd het goede van mensen en situaties. Deze liefdevolle kwaliteit slaat soms door , door anderen teveel het voordeel van de twijfel te geven.

Wanneer jouw onderbuik/ maag ineenkrimpt en samentrekt van weerstand, is het een héél goed idee om een ander HET NADEEL van de twijfel te geven.

Uiteindelijk gaat het om jou! Wie JIJ bent en wilt zijn, en wat jij wilt ervaren in jouw leven. Wat andere mensen doen is hun zaak. Als zij zichzelf,hun leven en andermans leven willen verknallen is dat zeer verdrietig voor de wereld. Maar niet jouw keuze, dus trek je daarvan terug.

Richt je (als je energie genoeg over hebt om te helpen!) op mensen die GEHOLPEN WILLEN WORDEN. Maak desnoods een carrièreswitch om een nog groter bereik te krijgen om jouw licht te verspreiden.

En voordat je je richt op anderen, zorg dat je bewust bent van je eigen wonden en grenzen. Je moet eerst leren jezelf te helpen en helen, om een ander GOED te kunnen helpen.

Veel lichtwerkers krijgen in hun leven regelmatig te maken met laag, gemeen gedrag van anderen. Jaloezie is hiervan (vaker dan je denkt!) de onderliggende intentie. Mensen met een lage energetische trilling kunnen niet tegen het licht dat jij uitstraalt. Ze blijven kiezen voor klagen, maar niet oplossen. Voor roddelen, maar niet naar zichzelf kijken. Voor liegen, ipv ruggengraat hebben om de waarheid te vertellen. Zij kunnen zelfs anderen opstoken tegen jou, zodat zij zich van jou afkeren. Of om je vervolgens met zijn allen naar beneden te halen.

Wanneer je wordt aangevallen door meerdere personen, komt dit omdat diegene jou alleen niet aankan.

Hoe meer mensen (erbij betrokken worden en) zich tegen jou keren, hoe groter het compliment is voor jou! Een teken dat jij zo krachtig bent wat hen afschrikt en wat voor hun als een bedreiging voelt. Dit gevoel is echter een illusie, aangezien een lichtwerker niemand wil aanvallen. Maar zij projecteren/ spiegelen zich met jou; zij zien in een ander wat zij zelf doen.

Deze mensen kun je het beste negeren. Door er positief of negatief op te reageren voedt je ze alsnog met energie. Dat waar zij zo naar snakken, maar waar jij hun en jezelf niet mee helpt! Probeer kritiek en aanvallen naast je neer te leggen. Het zegt wat over die ander en niets over jou.

Voorkom dat je je hecht aan mensen met een lagere trilling, dan kost het je ook minder pijn om afscheid te nemen. Je wéét het en je voelt het… Jouw intuïtie weet het wanneer iets licht of donker is.

 

Heb jij op dit moment last van onrechtvaardige of afbrekende situaties/ mensen?

 

Doe wat nodig is om jouw kracht te laten zien naar andere mensen. Laat je niet in een hoek drijven. Maar laat je zeker niet uitlokken om jezelf te verlagen naar het lage niveau van een ander.  Neem AFSCHEID.

Ja, dit betekent het einde. Klopt. Dit betekent dat je met sommige mensen beter niet meer praat….. je huidige baan opgeeft en ander leuk werk zoekt…. een vriendschap beëindigt…. de relatie met je partner verbreekt….?

Dit kan beangstigend en moeilijk zijn, want je weet wat je hebt en niet wat er komt… Maar wanneer jij – steeds opnieuw – gemeen, kleinerend, kwetsend of schadelijk behandeld word, dan is er verandering in je leven nodig om weer in jouw eigen energie te komen. Je zal ruimte scheppen en nieuwe mogelijkheden op je levenspad krijgen die resoneren met jouw liefdevolle energie.

Laat niets of niemand jou van je liefdevolle levenspad trekken.

Welke trucjes mensen ook uit de kast halen. Blijf bij jezelf. Je hebt niemand nodig die je kleineert, negeert, uitscheldt, slaat, misbruikt of onrechtvaardig behandeld.

Wanneer dit speelt bij jou op dit moment; je bent het echt waard om voor jezelf te kiezen. Al zou dat ertoe leiden dat je helemáál alleen komt te staan… onthoud: je kunt je beter eenzaam, maar gelukkig voelen in je eentje, dan met mensen om je heen die je een ongelukkig én eenzaam gevoel geven….

Durf vanuit zelfliefde negatieve situaties los te laten en je krijgt er iets mooiers voor terug. PROMISE!!

Leer je liefdevolle licht OP JEZELF TE SCHIJNEN. Meer heb je niet nodig, want je bent all-één!!

Zie in dat je hier bent als lichtwerker met een missie op hoog level. Alles om jou sterk, wijs, vergevingsgezind én gelukkig te maken. En dit licht vervolgens te kunnen verspreiden.

Zodat er blijvende positieve veranderingen zullen plaatsvinden op deze planeet, want daar zijn wij lichtwerkers voor gekomen !

 

Liefdevolle groet,

Kim van Bakel


 

Heb jij iets gehad aan dit artikel?  Klik hier en laat een smiley 😍 achter in de reviews !