Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord!

De eerste afspraak starten we met een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om inzicht te krijgen in je hulpvraag en je leven. Ook bepalen we welk doel je graag wilt bereiken. Daarnaast tekenen we een behandelingsovereenkomst waarin rechten en plichten van ons beschreven staan.

Tevens ga je akkoord van dat je op de hoogte bent van de algemene voorwaarden.

Een enkel gesprek kan voor jou al voldoende zijn om inzichten te krijgen waar je naar verlangt. Soms zijn hier meer gesprekken voor nodig. Jij kiest ervoor om te veranderen en te ontwikkelen; je bepaalt altijd zelf wat je wilt. Elke hulpvraag en persoonlijke situatie is uniek; dit maakt dat het aantal gesprekken wat nodig is wisselend is.

Uitgaande van een proces van een meer complexe hulpvraag, het behalen van doelen en evaluatie zijn gemiddeld 8 gesprekken nodig, die ongeveer eens per 2 weken plaatsvinden. Ook dit tempo bepaal je zelf. We bekijken in overleg waar je op dit moment staat, wat je graag wilt bereiken en wat je hiervoor nodig hebt.

De gesprekken zijn één op één. Speelt er een hulpvraag tussen jou en iemand anders? Of wil je graag ter ondersteuning iemand anders meenemen? Dit is uiteraard altijd mogelijk. 

Ja, de praktijk is rolstoeltoegankelijk voor therapeutische consulten. 

Omdat de relatie tussen therapeut en cliënt een wezenlijk onderdeel van therapie vormt, is het belangrijk dat het tussen beiden klikt. Vertrouwen en veiligheid staan hierbij bovenaan. Het is een vereiste dat je het gevoel hebt jezelf te kunnen zijn en vrijuit te kunnen spreken. Wanneer je merkt dat de klik er niet is, voel je op elk moment vrij om te stoppen. Het is een basisvoorwaarde voor elk therapeutisch traject dat je jezelf veilig voelt.

Ik heb een samenwerkingsverband met Karin Plas te Noordwijkerhout en Hillegom. (Omgeving Leiden). Klik hier voor meer informatie.

Als dit niet bij je past of wanneer je hulpvraag niet mijn expertise blijkt te zijn, zal ik je naar iemand anders doorverwijzen.