Tarieven en vergoedingen

Therapeutische sessies worden d.m.v. pinbetaling voldaan.

 

Annulering

Je kunt OP WERKDAGEN tot 24 uur voor de afspraak kosteloos annuleren. Wanneer je op maandag een afspraak hebt, dien je op de vrijdag ervoor te annuleren. In de vrijgekomen tijd kunnen anderen wie (snel) therapie nodig hebben geholpen worden.

Bij geen afmelding, of een afmelding binnen 24 uur – om elke reden – wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Een vriendelijk verzoek om zo spoedig mogelijk door te geven wanneer je verhindert bent voor een afspraak. 

 

Tarieven

 • Individuele therapie particulieren €99

  60 min.

 • Individuele therapie bedrijven €121

  60 min.

 • Relatietherapie €149

  75 min.

 • Gezinstherapie €169

  75 min.

 • Verslagen particulieren €99

  Omtrent diagnose/ dossier aan derden, bedrijven en instanties (m.u.v. hulpverlening)

 • Verslagen bedrijven €121

  Omtrent diagnose/ dossier aan derden, bedrijven en instanties (m.u.v. hulpverlening)

Op Trustoo scoort deze praktijk een 9,5 op het gebied van individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie en staat op 1 in de TOP 10 van beste hulpverleners. De praktijk scoort op Social Media een 10.

Vergoedingen:

Wanneer je niet aanvullend verzekerd bent (of niet alle sessies dit jaar vergoed krijgt)  kun je therapeutische consulten declareren als ‘bijzondere ziektekosten’ bij de jaarlijkse belastingaangifte. De kosten dienen noodzakelijk te zijn: dit zijn alle redenen waarvoor je je bij deze praktijk zou aanmelden. Alle kosten voor individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en online trainingen komen in aanmerking voor declaratie. Je kunt hierbij álle kosten opgeven die je (gedeeltelijk) niet vergoed kreeg. Dit geldt niet voor het jaarlijkse ‘eigen risico’, maar wel voor alle eigen bijdragen van zorgkosten.  Denk hierbij ook aan álle vitaminen, mineralen,  kruidenpreparaten en supplementen die je nodig hebt om gezond, vitaal en gelukkig te zijn én te blijven. 

Er is een drempelbedrag van toepassing, aangepast op jouw jaarinkomen. Dit is eerlijk verdeeld: Heb je weinig geld, krijg je veel vergoed. Heb je een hoog salaris of veel spaargeld, krijg je minder of niets. Alle facturen bij elkaar leveren je bijna altijd een aanzienlijk bedrag op wat je terugkrijgt volgend jaar.  Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst. 

Wanneer je een bijstanduitkering ontvangt, en psychosociale hulp nodig hebt om emotioneel en lichamelijk gezond te worden en/ of opnieuw te kunnen integreren in de arbeidsmarkt. De kosten dienen noodzakelijk te zijn: dit zijn alle redenen waarvoor je je bij deze praktijk zou aanmelden. Overleg , vooraf, met jouw behandelaar van de gemeente over de mogelijkheden. Mocht de gemeente een gericht advies nodig hebben met bijbehorend financiële inschatting, laat je behandelaar aub via e-mail even contact opnemen.

Wanneer je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je kunt met het UWV een ‘Individuele Re-integratie Overeenkomst’ afsluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je jouw therapeutische traject (gedeeltelijk) kunt betalen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met jouw mentor van het UWV. 

Als particulier kun je therapeutisch kosten, opleidingen en online therapie, inclusief eventuele BTW, als scholingskosten fiscaal aftrekken. Het doel van het traject moet hierbij gericht zijn op: verandering van functie en/ of het op peil houden/ verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.

Werkgevers zijn, na overleg met de bedrijfsarts, vaak bereid om kosten voor een therapeutisch traject te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet houdt in dat de werkgever bij uitval van een werknemer verplicht is om alles in het werk te stellen om het herstel van de werknemer te bevorderen. De werknemer op zijn beurt heeft de plicht en de verantwoordelijkheid om hieraan mee te werken.

Therapie of coaching kan in het kader van de Wet Poortwachter ingezet worden ter verhoging van de psychische weerbaarheid. De kosten van het coachingstraject worden dan (gedeeltelijk) gedragen door de werkgever. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en het voorkomen van langdurig ziekteverzuim. Twijfel je of je hiervoor in aanmerking komt? Neem contact op met je bedrijfsarts of werkgever.

In veel gevallen reserveert je werkgever een opleidingsbudget per medewerker. Over het algemeen zijn de kosten voor een opleiding hoger dan een therapeutisch traject. Bovendien worden deze trajecten vaak als effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken.

De kosten voor coaching/ therapie zijn voor zelfstandig ondernemers aftrekbaar voor de belasting als zakelijke kosten. Het doel van een traject moet hierbij gericht zijn op: verandering van functie en/ of het op peil houden/ verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.