Spelen anderen de baas over jou?

‘Wees de baas over jezelf, anders is een ander het…’

 

We zijn in de basis hetzelfde, maar ieder mens mag kiezen wie hij of zij wilt zijn. Je kunt jezelf hiermee definiëren, en dit maakt dat je anders doet dan een ander mens. Hoe verschillend we ook zijn, we blijven één en verbonden met elkaar: mensen, dieren, de natuur en de kosmos.

Alles is ontstaan uit één en dezelfde molecuul, en dit maakt dat we allen in verbinding staan.

Vind jij het heel moeilijk om voor jezelf op te komen?

Kom erachter wie jij bent, wat jij wilt, wat je niet wilt en welke stappen jij kunt én gaat zetten om voor jezelf te gaan staan. Staan in jouw eigen mening, talenten, kracht en wijsheid, want die heb je!

Voel jij je minderwaardig en onzeker tegenover anderen? Voel je welkom in mijn praktijk; ik help je hier graag bij.

 

Wanneer we allemaal in de kern hetzelfde zijn, hoe kan het dan dat sommigen zich kleiner óf groter voelen dan een ander?

 

Dit is een illusie. Deze illusies zijn al eeuwenlang door onszelf gevormd. Mensen met een machtspositie (politiek/ kerk/ werkgever etc.) kregen het voor elkaar om de ‘baas’ te spelen over anderen. Doordat zij veel kunnen bepalen voor anderen, geeft dit een idee van controle en macht. Alles wat je besluit, heeft namelijk veel invloed op het leven van een ander.

Ook is er eeuwenlang door machtsposities angst ingeprent bij de bevolking. Ouders en priesters dreigden met de straf van God, wanneer je in hun ogen iets fout deed. Om geen verdoemenis op jezelf af te roepen, deed je wat er gevraagd werd.

Er wordt tot op de dag van vandaag geld afgedwongen van toeristen, hardwerkende burgers en bedelaars die dit onder dwang moeten afgeven aan de politie (bijv. in India, Mexico, Rusland etc.). Wanneer je hier niet aan mee werkt, mag je je werk niet meer doen of wordt je rijbewijs afgepakt. In het ergste geval wordt je gearresteerd en in de gevangenis opgesloten.

Ook geld speelt bij machtsverhoudingen een grote rol. Mensen met veel geld, voelen zich al eeuwenlang boven arme mensen staan. Vroeger werd er zelfs onderscheid gemaakt tussen deze 2 doelgroepen, en zij moesten apart reizen in de boot of trein.

Wanneer je veel geld hebt, is alles mogelijk in deze wereld. Je kunt alles doen, kopen en ervaren wat je wilt. Wanneer je weinig of geen geld hebt, vallen deze mogelijkheden voor je weg.

 

‘Geld is macht’

 

Tegenwoordig wordt hetgeen wij kiezen in een contract vastgelegd. Een huurcontract, koopcontract, een lening, samenlevingscontract, huwelijkscontract, arbeidsovereenkomst etc. In veel gevallen is het zo dat een bank, een werkgever of ex-partner een machtspositie kunnen vormen, wanneer je tekent voor bepaalde plichten.

Wanneer jij je niet meer aan dezelfde afspraken kunt of wilt houden, komen er problemen. Omdat jij een contract getekend hebt, gaat een ander beslissen over wat jij moet doen.

Contracten zetten je vast in de tijd. Je bent namelijk op een later moment niet vrij om iets anders te kiezen. Dit beperkt je in je vrijheid om uit een problematische situatie te stappen. Met soms verschrikkelijke jarenlange gevolgen van dien.

Let alsjeblieft op waar je je handtekening onder zet!! Denk hier goed over na. Tekenen duurt 1 seconde, maar ontbinden duurt langer en is soms zelfs onmogelijk.

Hoe de wereld op dit moment is ingericht, zorgt continu voor dreigingen van buitenaf. Dreigingen die ons beperken in onze vrijheid. Dit geeft ons het idee ‘kleiner’ of ‘minder’ te zijn dan onze werkgever, de pastoor, de koning en de politie. We kunnen dit zelfs ervaren bij onze eigen ouders of partner. Belangrijk is dat ieder mens de macht pakt over hun EIGEN leven en keuzes!

 

JIJ ben IK en IK ben JIJ.

 

ONTHOUD VOOR ALTIJD: je bent niets meer óf minder dan een ander mens. We zijn echt allemaal gelijk, ook al lijkt het soms anders.

Stap uit de illusie. Je kunt nog zoveel geld of ‘macht’ hebben, maar wanneer jij je lichaam verlaat, blijft alleen JIJ over.

JA; dit geldt voor ons allemaal.

Dus ben je eigen baas, want anders is een ander ’t over jou. Jouw leven, jouw ziel,  jouw lichaam, jouw geest en jouw dag vandaag.

You can do it !

 

Liefdevolle groet,

Kim van Bakel


 

Heb jij iets gehad aan dit artikel?  Klik hier en laat een smiley 😍 achter in de reviews !