Ken jij jouw persoonlijke levensopdracht?

Benieuwd naar de reden waarom je hier bent?

 

Het leven biedt ons naast levenslessen ook een kans om iets te komen brengen. Dit is jouw persoonlijke levensopdracht. Je komt niet toevallig terecht bij bepaalde mensen of plaatsen. Jij komt op plekken waar wat jij komt brengen nodig is. Je maakt situaties mee om van te leren én om iets te brengen wat waardevol is. Anderen kunnen leren van jou.

Jij bezit unieke kwaliteiten, talenten en interesses. Dit hele pakketje maakt jou precies goed zoals je bent. De uitdagingen en moeilijke lessen die je in het leven tegenkomt vergroten jouw kwaliteiten, talenten en inzicht. Mits je open staat om te leren! Je leert hierdoor de schaduwkanten in jouw persoonlijkheid te overwinnen en je talenten te verfijnen. Wanneer je dit doet, kan jouw positieve impact op de wereld groter worden.

Sommigen weten hun levensopdracht al op jonge leeftijd. Zij weten waar ze zich op gaan richten of waar ze voor gaan studeren. Anderen komen hier op latere leeftijd achter. Er zijn dan eerst voorbereidingen aan levenslessen, studie en uitdagingen nodig om de opdracht goed te kunnen uitvoeren.

Wanneer je jouw intuïtie volgt en naar jezelf luistert, zal je vroeg of laat altijd bij jouw levensopdracht uitkomen.

In principe bestaan er 2 mogelijkheden voor jouw levensopdracht.

Je bent hier om iets in stand te houden of om verandering te brengen.

Wanneer je komt om iets in stand te houden, kun je denken aan belangrijke functies die al bestaan; mensen iets leren, mensen mooi maken, mensen aan het lachen maken, timmerman, milieubescherming, arts etc. Je kunt hierbij dus denken aan beroepsfuncties, maar ook aan alle kwaliteiten die iemand te bieden heeft voor de wereld. Je voert hierbij uit wat al aanwezig is en zal doorgaans niet stuiten op weerstand van de omgeving.

Wanneer je verandering komt brengen, betekent dit dat je iets komt brengen wat er niet of te weinig is. Dit betekent dat het merendeel van mensen zich niet realiseert wat er aan de hand is of hoop op verandering verloren zijn. Jij ziet de dingen anders dan anderen. Je voelt je anders. Je denkt anders. Je bent bereid naar huidige systemen te kijken en te zien dat het beter kan. Je legt je niet zomaar neer bij dingen zoals ze zijn en houd er doorgaans een andere mening op na. Dit stuit vaak op weerstand vanuit de omgeving en dit kan ontzettend eenzaam voelen. Herken jij jezelf hierin?

Mensen zijn verstandelijk bang zijn voor veranderingen. Echter is soms wel verandering nodig. Laat jezelf niet ontmoedigen door weerstand en onbegrip van anderen. Dit is precies de bedoeling !

Voor verandering is namelijk vaak eerst opschudding en chaos nodig…

Jij mag hier laten zien hoe het óók kan.

Blijf bij jezelf en bij jouw missie.

Er is op vele gebieden verbetering nodig en sommige zaken mogen in ruil daarvoor verdwijnen. Denk eens aan hetgeen er al bereikt is op deze wereld omtrent feminisme, algemeen kiesrecht, slavernij, lijfstraffen, alternatieve geneeskunde etc. Dit zijn jarenlange processen, met veel opschudding en chaos, door mensen bewerkstelligt met een andere mening en ander gedrag.

Alle mensen werken (onbewust) samen met andere mensen. Wanneer je bij jezelf blijft, zal dit mensen aantrekken die op dezelfde golflengte als jij. Ieder van ons bezit unieke levenservaring, inzichten, kwaliteiten en sterke karaktereigenschappen die gebruikt kunnen worden om te brengen wat waardevol is. Je hebt daarnaast ook vaak meerdere mensen nodig om blijvende veranderingen door te voeren.

Om je levensopdracht te ontdekken én te vervullen is het belangrijk om jezelf te kennen, jezelf te durven zijn en wat je te bieden hebt te laten zien aan de buitenwereld. Wanneer je je levensopdracht uitvoert, voel je dat je op het juiste pad in je leven zit. Je voelt je doorgaans opgewekt, krachtig, vervuld, voldaan, vredig en gelukkig.

Wanneer je op de ‘rode draad’ van je leven zit, voel je je goed en ‘op je plek’. Je vervult jouw levensopdracht of doet voorbereidingen om deze te gaan vervullen. Dit kan d.m.v. levenslessen, vervullen van andere beroepsfuncties, therapie en studie.

Wanneer je niet op de ‘rode draad’ van je leven zit, voel je je onvoldaan, moe en ongelukkig. Je mist richting in je leven. Je voelt je somber. Je mist voldoening in je leven en je geniet niet van het leven. Steeds meer mensen met een beroepsfunctie die niet overeen komt met hun levensopdracht, voelen zich doodop, ongelukkig, onvoldaan en burn-out. Het lukt steeds minder goed om iets te doen wat niet bij je past. Het trekt vroeg of laat je accu leeg. Terwijl wanneer je met je levensopdracht bezig bent, dit je juist veel energie en voldoening geeft.

 

‘Waar jouw talenten, en de behoeften van de wereld, elkaar kruisen; dáár vind je jouw levensopdracht’

 

Is jouw persoonlijke levensopdracht nog onduidelijk voor je? Je kunt onderstaande vragen eens voor jezelf beantwoorden om een beeld hiervan te krijgen:

 

  • Wanneer je alle talenten die je bezit zou gebruiken; wat zou je dan (kunnen) doen?
  • Waar houdt je je het liefst mee bezig?
  • Met welke dingen kun jij gepassioneerd bezig zijn zonder dat het je moe maakt?
  • Wat zijn de sterke kanten in jouw persoonlijkheid?
  • Waarover krijg jij complimenten van anderen?
  • Wat is jouw ideale droombaan?
  • Waar kun jij uren over praten?

 

Wanneer je stopt met zoeken, vind je de antwoorden vaak vanzelf…

Wanneer je bereid bent om te blijven groeien na elke tegenslag. Wanneer je eerlijk bent naar jezelf wat jou niet gelukkig maakt. Wanneer je bereid bent afscheid te nemen van situaties en mensen die jou ongelukkig maken. Wanneer je elke dag bereid bent stappen te zetten om een verbeterde versie van jezelf te worden. Wanneer je van jouw passies en intenties prioriteit maakt. En het belangrijkste van alles; wanneer je jezelf durft te zijn én te laten zien.

Is je levensopdracht altijd iets waarvan je je beroep maakt?

Niet perse. Echter is het zo dat een mens in de huidige wereld geld moet verdienen om te leven. Om voldoende geld te verdienen, moeten de meesten van ons vele uren per week werken. Dit betekent dat je wekelijks veel tijd en aandacht kwijt bent aan je werk. Dit zijn belangrijke redenen dat mensen met een bepaalde levensopdracht vaak een beroepsfunctie hebben waarbij ze hun opdracht kunnen uitvoeren. Op deze manier kun je in je leven veel tijd besteden aan de reden waarvoor je hier bent.

Wil jij meer weten over jouw persoonlijke levensopdracht? Of heb je ondersteuning nodig bij het uitvoeren of structureren ervan? Als je wilt, kan ik je hierbij helpen.

Sta achter hetgeen jij belangrijk vind en laat je niet ontmoedigen door onzekerheid, faalangst, tegenslagen, onbegrip of weerstand.

Ga voor wat jij voelt, kunt en weet! 

 

Liefdevolle groet,

Kim van Bakel


 

Heb jij iets gehad aan dit artikel?  Klik hier en laat een smiley 😍 achter in de reviews !