Herken jij RED FLAGS?

Waar voel jij je niet goed bij in je relatie, vriendschap of werk?

 

Wat maakt je steeds opnieuw ongelukkig?

 

Red Flags herkennen is niet altijd makkelijk. De waarschuwing-signalen zijn niet altijd te zien, maar vaak wel te VOELEN.

Sommige situaties of mensen zijn niet goed voor je. Ze passen niet bij jou energie; het resoneert niet met elkaar. Wanneer je red flags krijgt; voelt of ‘is’ er iets niet zuiver. Hoe langer je in situaties blijft die niet goed voelen, hoe verder je van je ‘rode draad’ in je leven afwijkt. Dit werkt afbrekend; het maakt zwak, moe en ongelukkig.

 

Waarom voelt er iets niet goed?

 

Vaak gaat dit over mensen en situaties die je energie, positieve vibes, zelfvertrouwen, levensgeluk of bankrekening leeg slurpen:

 

 • Mensen die zichzelf anders voordoen dan dat ze echt zijn. Ze gedragen zich anders met jou alleen, of zeggen hele andere dingen wanneer er anderen (of bepaalde mensen bij zijn). Je komt achter steeds meer tegenstrijdigheden in woorden, gedrag, loze beloften en leugens.  Ze zijn niet authentiek; oftewel NEP.

 

 • Mensen die je overspoelen je met: positieve aandacht, (dure) cadeautjes, presentjes, verrassingen, lieve appjes, complimenten: een overload aan liefde. Waarbij je wellicht ook enthousiast gemaakt word om binnen korte tijd, maar het liefst NU; samen te gaan wonen, een bedrijf te starten, een huis te kopen, geld bij jou te lenen, contracten te tekenen, (ver weg) te gaan verhuizen, samen te smelten,  te trouwen of kinderen te krijgen. Na enige tijd (weken, maanden, soms zelfs pas na jaren!) is de overload aan liefde geleidelijk compleet omgeslagen: koel, onverschillig, bozig, geïrriteerd, afstandelijk, kleinerend en/ of kritisch over jouw karakter, gedrag en uiterlijk. Zodra jij je grenzen aangeeft of het contact verbreekt, is diegene ineens (omdat het ‘moet’ ?) weer héél lief… tijdelijk.

 

 • Wanneer je nieuwe partner zijn / haar ex-partner(-s) of anderen altijd als schuldige aanwijst voor problemen in een relatie of scheiding. De ex bleek gemeen, gestoord, knettergek,lui, te dik, niet goed genoeg, etc. te zijn.  Collega’s werken niet hard genoeg. Op vrienden wordt neergekeken. Alles wat tegenzit, is een ander zijn schuld. Waarbij diegene zichzelf als ‘slachtoffer van alle ellende’ neerzet, wat bij jou een gevoel oproept ‘ik vind dat zo zielig voor jou’.

 

 • Machtsverhoudingen. Diegene bepaalt alles en wil de controle houden over jou en/of de rest (waar en óf je werkt, kinderen, geld etc)

 

 •  Een manier van macht misbruiken: negeren. Mensen die (regelmatig) uit het niets niet meer te bereiken zijn voor jou, letterlijk en figuurlijk. Je word urenlang, dagenlang of wekenlang genegeerd in je eigen huis, of er word niet opgenomen en er word niet op je berichtjes gereageerd. Je word gestraft (voor … ?) en dat zal je voelen ook. De ander gaat uit contact en is niet meer te bereiken. Zonder enkele reden, of ‘door jouw eigen schuld’. Door te negeren behoud een ander energetisch controle over jou: de energie is bij de ‘dader’ en deze krijgt jouw energie erbij, omdat iedere persoon – met gevoel en empathie – hier emotioneel aan kapot gaat.

 

 • Verraad, bedrog, overspel, geroddel, opstoken of tweedracht zaaien.

 

 • Mensen die in het begin van het contact: gezellig, liefdevol, gul, charmant,  sympathiek, grappig en heel aardig tegen jou zijn. Langzaam vervagen deze eigenschappen en lijkt iemand later een compleet ander persoon. Wanneer jouw grens is bereikt en je het contact verbreekt, transformeert diegene (steeds maar kortdurend) naar die eerdere ‘Prince of Princess Charming’.

 

 • Iemand wil jou het liefst alleen voor zichzelf: waarbij jouw hobby’s, werk, goede vrienden, familieleden of kinderen steeds vaker – subtiel of duidelijk – steeds vaker afgekraakt worden. Met als gevolg dat je steeds meer geïsoleerd gaat leven en altijd ter beschikking staat van diegene.

 

 • Drama en/ of ruzie. Sommige mensen gaan hier heel lekker op en krijgen er energie van. Maar jou kost het energie.

 

 • Mensen die alleen aardig doen, wanneer er bij jou iets te halen is (liefde, aandacht, sex, geld, onderdak, eten)

 

 • Mensen die hun problemen op jouw schouders leggen. Wat er ook gebeurd, het is jouw schuld en jij moet iets verzinnen om het op te lossen.

 

 • Mensen die veel problemen veroorzaken, waardoor jij steeds in de problemen zit.

 

 • Mensen die je herhaaldelijk: voor ‘dom’, ‘niets’, ‘lelijk’ of ‘dik’ uitmaken of je zelfvertrouwen herhaaldelijk krenken. Je gaat twijfelen aan jezelf. Je raakt verstandelijk verward, zwakker, verdrietiger, vermoeider en onzeker.

 

 •  Mensen die veel klagen of ‘het slachtoffer zijn van alles’, maar niet vooruit WILLEN komen.

 

 •  Regelmatig ‘krokodillentranen‘, maar als het erop aankomt geen verantwoordelijkheid nemen voor een ZELFSTANDIGE verandering in gedrag, zónder motivatie  of aansporing van buitenaf.

 

 •  Partner, vriend of werkgever die beloften/ afspraken steeds niet nakomt.

 

 • Mensen die destructief/ moeilijk / gemeen/ agressief gedrag vertonen, maar geen verantwoordelijkheid nemen voor verandering, of kortdurend. Als je hun erop aanspreekt, is het jouw schuld: ‘Als jij dit niet had gedaan, dan had ik niet zo hoeven doen. Jij moet anders met mij omgaan, dan komt alles wel goed.’

 

Op de ‘rode draad’ in jouw leven voel je je het fijnst; deze weg leidt je naar het perfecte pad waarbij alles hoort waar jij van houd. Waar jij je talenten, kwaliteiten en passies kunt ontwikkelen en gebruiken. Waarbij mensen horen die je liefdevol ondersteunen in jouw ontwikkeling en groei.

We voelen het wanneer mensen of situaties niet goed voor ons zijn, maar beredeneren vaak deze ‘onderbuik-gevoelens’ weg. We leren vaak al vroeg in onze jeugd onszelf aan te passen aan de verwachtingen van de omgeving.

Kinderen hebben de uitmuntende kwaliteit om alle problemen aan zichzelf te wijten; ‘wanneer een ander boos is, komt dit vast door mij’. Zij leren zichzelf aan te passen om een ander blij te maken.

Ook hebben veel ouders zelf geen connectie met hun eigen intuïtie. Dit kan veroorzaken dat we als volwassene afgesneden raken van onze intuïtie, omdat we leren te focussen op wat anderen willen of alleen op wat ons ego zegt.

 

Je EGO zal je vaak de weg van angst wijzen:

 

 • Je bent dan bezig met de wensen en verwachtingen van anderen
 • Deze zegt dat je niet mag oordelen over iemand die je pas (of al langer) kent
 • Dat je de persoon /situatie (de 10e keer) een kans moet geven
 • Dat je overdrijft
 • Dat je niet overal iets achter moet zoeken
 • Dat je je aanstelt
 • Dat je het verdiend om genegeerd, afgekraakt, uitgescholden, gebruikt of geslagen te worden
 • Dat het aan jou ligt; jij had dit niet moeten doen, dat beter moeten doen en trekt de conclusie vooral liever en verdraagzamer te moeten zijn.
 • Dat je (negatieve signalen) verzint
 • Dat iedereen de potentie in zich heeft om te veranderen. Je geeft iemand desnoods nog een heel leven de tijd.
 • Je denkt dat jij diegene kunt helpen om positief te veranderen

 

Terwijl er een innerlijke stem schreeuwt óf zacht fluistert. ‘NEE, DIT KLOPT NIET!’. Het voelt niet goed, vreugdevol, zuiver of eerlijk.

Wanneer ieder mens naar de innerlijke stem (hart/ onderbuik / intuïtie) zou luisteren, op elk moment, zou iedereen op de juiste weg op hun levenspad lopen, en blijven lopen. Ieder van ons bezit een levenspad wat jouw levenslessen en geluk brengt, precies passend bij jouw talenten, kwaliteiten en schaduwkanten in je persoonlijkheid.

Durf ‘RED FLAGS’ te herkennen. De signalen die je onderbuik ‘ineen laten krimpen’; die jou steeds een nerveus, gespannen of vervelend gevoel geven. Je intuïtie zal je altijd jou weg naar geluk en vrede wijzen. Deze signalen wijzen je de juiste weg… áls je ernaar luistert!

Iedere persoonlijkheid is anders en daarom is ieders levenspad anders. Voor elk uniek persoon zijn andere dingen nodig om gelukkig te kunnen zijn in het leven. Nare onderbuik-gevoelens betekenen dat dit niet JOUW LEVENSPAD NAAR GELUK is.

 

Niets is ‘goed’ of ‘fout’, maar alles heeft consequenties.

 

Je intuïtie geeft ieder moment haarfijn aan welke richting je wél of juist niet op moet. De weg naar GELUK, of de weg naar ONGELUK. Wat bij jou hoort, komt op jouw pad. Dit maakt het daarom zo belangrijk dat wij keuzes maken vóór en vanuit onszelf!! Wanneer je je innerlijke stem (en daarmee jezelf…) negeert, kom je als vanzelf in situaties terecht die verdriet, teleurstelling en pijn opleveren.

Situaties die niet bij jou passen, werkzaamheden die jou niet blij maken, omgang met mensen welke liefdeloos gedrag vertonen en ga zo maar door. Alles wat jou geen liefde en gelukkige gevoelens geeft. Ongelukkige gevoelens betekenen dat deze persoon of situatie jou niet dient. Het past niet bij jou. Je kunt hierbij niet je échte Zelf zijn. Het sluit niet aan bij jouw (hogere) doelen. Je kunt niet écht genieten wanneer je dingen doet die niet bij jou passen. Het is aan jou om andere keuzes te maken. Keuzes die je gelukkig maken.

Het is alleen soms niet gemakkelijk om een waarheid in jezelf toe te laten. Want wanneer je dit doet, voel je dat je in actie moet komen. Je voelt dat er verandering nodig is. Je voelt dat het beter is afscheid te nemen. Het contact verbreken met iemand die heel belangrijk voor je is of wellicht je huidige baan opgeven.

Verandering roept bij velen angst en weerstand op; ons brein is gebouwd op herhaling. Dit maakt dat verandering angstige gedachten oproept bij velen. Afscheid nemen doet pijn in ons hart; je gaat je onthechten van iets of iemand waarmee je je verbonden voelt.

Laat je echter door beperkende gedachten en de angst die hiermee gepaard gaat NIET WEERHOUDEN OM JE HART TE VOLGEN. In jouw hart zitten alle antwoorden; je hart wéét de weg. Je hart spreekt je zachtjes toe en wéét wat er mag gebeuren. Elk moment zorgt hierbij voor zichzelf. Het enige wat jij hoeft te  doen is aandacht geven aan je intuïtieve gevoelens, ernaar handelen en vertrouwen op de stappen die je neemt.

 

Heb je ooit Red Flags herkent, maar deze genegeerd?

 

Iedereen die dit ooit is overkomen weet dat je hierbij vraagt om problemen, en ze ook krijgt. En hoe langer dat je deze signalen negeert, hoe langer het duurt voordat je weer uit de problemen bent. Vergissingen, fouten en verkeerde keuzes horen bij het groeiproces in ieders leven.

Zij hebben ons, ALS JE DIT WILT ZIEN, belangrijke zaken te vertellen. Zij laten uitvergroot zien wat er niét bij je past, wat niet goed voor jou is, wat jou niet gelukkig maakt, hoe jij het niet wilt en waarvoor je nooit meer moet kiezen.

Blijf je toch steeds in dezelfde negatieve situaties terecht komen? Blijven er steeds weer mensen op je pad komen die jou niet gelukkig maken? Neem dan direct contact op, ik help je er graag bij om dit pijnlijke patroon te doorbreken.

 

Geluk begint wanneer je stopt met minder genoegen te nemen!

 

Werk waarmee je kunt werken; en dat is JEZELF EN JOUW LEVEN. Kies voor positieve mensen en situaties, zodat je energie blijft waar hij hoort. Bij jou, want deze is van jou! Wanneer je je omringd met positiviteit, zal je dagelijks energie bijtanken. Hierdoor voel je je sterk, gelukkig en tevreden.

Jij hebt de volledige controle over je eigen gedrag en keuzes. Je kunt je ‘beste Zelf’ in vreugde, licht en geluk ervaren. Dát is waar ieders leven om draait.

HET IS AAN JOU HIERVOOR TE KIEZEN!

 

Liefdevolle groet,

Kim van Bakel


 

Heb jij iets gehad aan dit artikel?  Klik hier en laat een smiley 😍 achter in de reviews !